• My Sober Home, landelijk wonen en sobere interieur accessoires.
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Ook levering buiten Nederland
  • My Sober Home, landelijk wonen en sobere interieur accessoires.
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Ook levering buiten Nederland

Oude schapen bellen

€ 65,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Oude schapenbellen zijn traditionele voorwerpen die aan de nek van schapen werden bevestigd. Ze dienden verschillende doelen, variërend van het lokaliseren van de kudde tot het voorkomen van verlies. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over oude schapenbellen.


Oude schapenbellen werden vaak gemaakt van metaal, zoals koper of ijzer. Sommige waren ook gemaakt van andere materialen, zoals tin. Ze hadden vaak verschillende vormen en maten. Sommige waren klein en subtiel, terwijl andere groot en opvallend waren. De vorm en grootte konden variëren afhankelijk van de regio en het gebruik.


Het belangrijkste doel van de schapenbel was om geluid te produceren, waardoor de herder de kudde kon lokaliseren. Het karakteristieke geluid van rinkelende bellen was een auditief signaal dat de positie van de schapen aangaf. Schapenbellen werden meestal aan de nek van het schaap bevestigd met behulp van een leren riem of een ander bevestigingsmiddel. Dit zorgde ervoor dat de bel veilig aan het dier bleef hangen. Oude schapenbellen hebben vaak historische waarde en worden soms verzameld als antiek of als onderdeel van cultureel erfgoed. Ze bieden inzicht in de traditionele praktijken van veeteelt en herdersleven.


Afmetingen:

Lengte 100 cm

Breed 3 cm

Bellen 3 bij 4 cm