• My Sober Home, landelijk wonen en sobere interieur accessoires.
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Ook levering buiten Nederland
  • My Sober Home, landelijk wonen en sobere interieur accessoires.
  • Gratis verzending vanaf 150,-
  • Ook levering buiten Nederland

Carte Colori verf

Carte Colori is sinds 1995 dé leverancier van traditionele Italiaanse kalkverf en overige decoratieve verven in Nederland.

Deze producten zijn zowel voor restauratie als nieuwbouw geschikt en verkrijgbaar in 130 unieke kleuren! Naast deze authentieke kalkverf heeft Carte Colori ook andere verfsoorten ontwikkeld, zoals krijtverf, lakverf, projectverf, vloerverf, decoratieve verf en beschermende vernis. Er is ook een hele lijn aan bijpassende primers en speciale kwasten.

Er is zo veel mogelijk met de prachtige verven van Carte Colori. Niet alle verf soorten, zoals de vloer en project verf, zijn te vinden op de site. Wel kan je ze via mij bestellen. Deze verfen zijn verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren met uitzondering op de metallic verfkleuren. Mocht u hier vragen over hebben, of u wilt advies, neemt u dan contact met mij op en ik help u graag.

Calcare - Kalkverf

Kalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid en op kleur gemaakt met natuurlijke mineralen pigmenten.

Onze kalkverf is een authentiek product dat met zorg op ambachtelijke wijze in Italië gemaakt wordt. In de Venetostreek wordt kalk van goede kwaliteit gewonnen en op traditionele wijze gebrand en geblust. De kalksteen wordt in verticale cylindrische ovens heel rustig gebrand. Dit langzame brandproces zorgt voor een hoge kwaliteit kalk. Na ongeveer 1 dag is er nagenoeg alleen nog kalkpoeder over, deze wordt in silo’s in ongeveer een maand tot rust gebracht en op een natuurlijke manier geblust.

Hierna gaat het in een kalkput en wordt het met water geblust. Het hydraulische gedeelte van de kalk reageert op het water, versteent en wordt eruit geschept waardoor een zuiver en milieuvriendelijk product overblijft. Dit wordt een aantal keer herhaald tot een heel zuiver product overblijft, de vette kalk. In de fabriek in Italië wordt deze vette kalk nogmaals gezeefd om vervolgens met water en andere elementen tot een hoge kwaliteit kalkverf te worden gemengd. Dit hele proces van onze kalkverf duurt gemiddeld 12 maanden en dat valt terug te zien in de uitstraling van onze kalkverf op uw wanden en plafonds.

Leest u hier ook meer informatie over kalkverf in de productinformatie de meest gestelde vragen over kalkverf of over welke verfen waar te gebruiken in het verfschema.

Kalkverf aanbrengen

De ondergrond moet geschikt zijn voor kalkverven (absorberend en niet waterafstotend). Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn.

1 Ondergrond voorstrijken met de Carte Colori Kalkprimer Corifondo.

2 Indien reparatieplekken aanwezig zijn, deze plaatselijk voorstrijken en daarna de hele muur met Carte Colori Kalkprimer Corifondo.

3 Verdun de Carte Colori kalkverf (indien noodzakelijk) met max. 25% water.

4 Breng Carte Colori kalkverf aan met een langharige blokkwast.

5 Schilder niet in direct zonlicht. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur.

6 Laat minimaal 2 uur drogen en breng de tweede laag aan. De tweede laag zal de uiteindelijke kleur geven.

Elegante Krijtverf

Carte Colori Krijtverf is een zeer matte poederige egaal dekkende muurverf op waterbasis voor binnengebruik. Krijtverf heeft een kalkmat egaal uiterlijk, zonder de kenmerkende kwaststrepen die kalkverf wel heeft. Door de rijke hoeveelheid natuurlijke pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat. Met Carte Colori krijtverf creëer je een unieke rustige sfeer in je interieur.

Krijtverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren met uitzondering van de metallicverfkleuren.

Leest u hier ook meer informatie over krijtverf in de productinformatie de meest gestelde vragen over kalkverf of over welke verfen waar te gebruiken in het verfschema.

Krijtverf aanbrengen

Het aanbrengen van krijtverf is eenvoudig:

1 Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog en stof en vet vrij. Verwijder alle losse schilferige oude verflagen. Reeds geschilderde muren grondig reinigen met schoon water. Bij sterk poederende of zuigende ondergrond is het wel verstandig de muur voor te behandelen met universele primer.

2 Controleer voor gebruik de kleur en roer de verf goed door.

3 Breng de krijtverf aan op de muur met een kwast voor een authentiek effect. Gebruik een goede synthetische kwast, kunststofvezel is namelijk beter geschikt voor watergedragen verf dan varkenshaar. Breng de verf niet te dik aan, verdeel vlot over het oppervlak en strijk uit in één richting. Blijf niet te lang smeren. Mocht de verf niet in één keer dekken, breng dan meerdere dunne lagen aan. Tussendoor schuren is niet nodig. Overschilderbaar na 6-8 uur. Aanbrengen met een roller (bijvoorbeeld op een groot oppervlak) kan ook. Breng dan de verf dan aan met een velours rollertje voor watergedragen verf. Gebruik geen schuimrollers, deze kunnen belletjes en putjes creëren.De verf kan verdund worden met 10% water. In principe volstaat 2 lagen. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon water. Het spuiten van krijtverf is ook mogelijk en kan handig zijn voor het schilderen van grote oppervlakken, echter vergt dit wel enige ervaring en professionele apparatuur. Technische instructies voor spuiten zijn opvraagbaar.

Krijtverf aanbrengen op kalkverf (mits minimaal 2 maanden aanwezig op de muur en goed uitgehard), latex of goed vastzittend behang, Poreuze, zuigende muren (beton, gips, steen) en nieuw gestuukte muren eerst voorbehandelen met Universele primer.

Hoeveel verf heb je nodig?

Verbruik is ongeveer 5 à 7 vierkante meter per liter uitgaande van 2 lagen

Puro Metallico - Metallicverf

Metallic verf is een dekkende verf op waterbasis voor binnen en is te gebruiken op onder andere wanden, plafonds, metaal, meubels en ander houtwerk. Metallic verf brengt je muur tot leven en geeft een bijzondere sfeer aan je interieur. Deze verf bevat kleine deeltjes die het licht reflecteren. Om het mooiste effect te krijgen kun je de verf dan ook het beste aanbrengen op plekken waar veel natuurlijk buitenlicht op valt. Je muur ziet er op elk tijdstip van de dag weer anders uit.

Verkrijgbaar in de kleuren: Goud, Principessa, Metallo, Glamour, Chiara, Copper, Tin en de nieuwe kleur Messing.

BIJZONDERE EFFECTEN MET METALLIC VERF

Metallic verf is bijzonder geschikt voor het aanbrengen van bijzondere accenten in je interieur. Een complete muur met metallic verf bewerken iets te heftig? Ook met een mooi sjabloon of vlak op de muur zorg je voor een echte eyecatcher in je interieur! Gladde muren laat je sprankelen met metallic verf en ruwe muren kun je met metallic verf extra benadrukken. Maar ook meubels geef je sprankelende make-over met metallic verf. Aanbrengen in 1 richting zorgt voor een rustig effect maar door juist verschillende richtingen toe te passen creëer je weer unieke bijzondere effecten.

Leest u hier ook meer informatie over metallicverf in de productinformatie of over welke verfen waar te gebruiken in het verfschema.

Metallicverf aanbrengen

1 Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog en stof en vet vrij. Verwijder alle losse schilferige oude verflagen. Reeds geschilderde muren grondig reinigen met schoon water. Bij sterk poederende of zuigende ondergrond is het wel verstandig de muur voor te behandelen met Metallic primer.

2 Controleer voor gebruik de kleur en roer de verf goed door.

3 Breng de Metallicverf aan op de muur met een kwast voor een rustiek effect. Gebruik een goede synthetische kwast, kunststofvezel is namelijk beter geschikt voor watergedragen verf dan varkenshaar. Verdeel de muur in denkbeeldige banen en verdeel deze banen weer in kleinere vlakken. Breng de verf niet te dik aan, verdeel vlot over het oppervlak en strijk uit in één richting. Blijf niet te lang smeren. Breng dan meerdere dunne lagen aan. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft. Tussendoor schuren is niet nodig. Droog na ongeveer 1 uur afhandelijk van de temperatuur, laagdikte en luchtvochtigheid. Overschilderbaar na 4 uur. Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Plaats de roller halverwege in het vlak dat je wilt gaan schilderen en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Maak zo in stroken het vlak vol. Op deze manier schilder je elke baan. Voor het verkrijgen van een optimaal resultaat, rollen we de verf in één richting na in de nog natte fase. Blijf metallicverf tijdens het gebruik doorroeren zodat de metallicdeeltjes niet naar de bodem kunnen zakken. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon water. Door de verf aan te brengen met een plastic stucspaan is het mogelijk om ook structuur en tekening op de muur aan te brengen. Het spuiten van Metallicverf is ook mogelijk en kan handig zijn voor het schilderen van grote oppervlakken, echter vergt dit wel enige ervaring en professionele apparatuur. Technische instructies voor spuiten zijn opvraagbaar.

Hoeveel verf heb je nodig?

8 – 11 m2 per liter per laag, afhankelijk van verwerking, ruwheid en porositeit van de ondergrond.

Puro Matt paint - Krijtlak

Carte Colori Krijtlak is een matte, geurarme dikke lakverf voor binnen. Deze watergedragen verf is een goede keuze het schilderen van deuren, kozijnen, radiatoren, keramiek en behandeld metaal. Met krijtlak geef je ook meubels een egaal strakke look.

Carte Colori krijtverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren ,met uitzondering van de metallicverf kleuren.

Leest u hier ook meer informatie over krijtlak in de productinformatie of over welke verfen waar te gebruiken in het verfschema.

Krijtlak aanbrengen

1 Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog, stof en vetvrij.

2 Houtwerk dof opschuren met korrel 180 of fijner

3 Primer en verf aanbrengen met handschoenen om te voorkomen dat vet alsnog op het gereinigde oppervlak komt. Onbehandelde metalen ondergronden eerst voorstrijken met een metalprimer op waterbasis. Onbehandeld hout eerst voorstrijken met Carte Colori Universele primer. Reeds geschilderde ondergrond voorstrijken met Carte Colori Universele Primer. Let op: elk oppervlak geschilderd met oliebasis verf of oliebasis primer moet minimaal 1 jaar uitgehard zijn!

4 Gebruik een synthetische kwast voor een rustiek effect. Breng de verf niet te dik aan, verdeel vlot over het oppervlak en strijk uit in één richting. Blijf niet te lang smeren. Mocht de verf niet in één keer dekken, breng dan meerdere dunne lagen aan. Aanbrengen met een roller kan ook. Breng dan de verf dan aan met een velours rollertje voor watergedragen verf. Gebruik geen schuimrollers, deze kunnen belletjes en putjes creëren.De verf kan verdund worden met een beetje water. In principe volstaat 2 lagen. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon water. Het spuiten van krijtlak is ook mogelijk echter vergt dit wel enige ervaring en professionele apparatuur. Technische instructies voor spuiten zijn opvraagbaar.

Na 2 tot 4 uur is de Krijtlak stofdroog, na 6-8 uur is de verf overschilderbaar. Voor een extra sterk resultaat is het beter de verf beter zo lang mogelijk te laten uitharden.

Hoeveel verf heb je nodig?

4-8 m2 per 0,75 liter uitgaande van 2 lagen, afhankelijk van het gewenste effect. Verdund met water geeft meer rendement.

Primer di muro - Kalkverfprimer

Wij presenteren met trots onze nieuwe hoogwaardige muur & plafond primer, een essentieel element voor een duurzaam en vlekkeloos eindresultaat. Het biedt niet alleen een glad oppervlak voor de afwerklaag, maar het versterkt ook de hechting van de verf aan de ondergrond, waardoor de kleuren helderder en duurzamer worden.

Primer di Muro is een matte muur & plafond primer voor binnen. Deze primer op waterbasis heeft enkele belangrijke eigenschappen waarmee jij als professional of doe-het-zelver uit de voeten kan. Zo biedt deze muurprimer een uitstekende hechting op onbehandelde ondergronden, is het uitermate goed dekkend, isoleert het lichte vervuiling van vochtvlekken en nicotine en vermindert het de zuiging van de ondergrond. Daarnaast is het zeer gemakkelijk te verwerken en te overschilderen met alle Carte Colori binnenmuurverven.

Puro Primer - Universele primer

Bij Carte Colori erkennen we dat de basis voor prachtig geschilderde deuren en kozijnen ligt in een zorgvuldige voorbereiding. Daarom stellen we met trots onze hoogwaardige universele Puro Primer voor, de essentiële onderlaag voor een duurzame en slijtvaste verfapplicatie op houten ondergronden.

Puro Primer, een op waterbasis grondverf, is ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze veelzijdige primer is geschikt voor diverse ondergronden, waaronder hout, beton, pleisterwerk, hard PVC en andere kunststoffen. De toepassing ervan is eenvoudig met een kwast of roller. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, de Puro Primer is een ware alleskunner die zowel binnen als buiten zijn kracht toont. Het is geruststellend om te weten wat je mag verwachten van deze kwalitatief indrukwekkende grondverf, of je nu een vakman/vrouw bent of je eigen woning aanpakt.

Pro Coating 2K

Onze watergedragen Pro Coating 2K is ontwikkeld met het oog op maximale bescherming en veelzijdigheid. Het vormt een robuuste beschermlaag over geschilderde wanden voor (woonkamer, keuken, hal, wc of badkamer), maar ook tafels, kozijnen, deuren en andere oppervlakken die een optimale bescherming en gemakkelijk onderhoud vereisen. Dankzij de duurzame formule behouden je oppervlakken niet alleen hun esthetiek, maar worden ze ook beschermt tegen intensieve belastingen en is het sterk en zeer goed reinigbaar! Dit maakt het niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor commerciële toepassingen waar duurzaamheid van het grootste belang is.

Carte Colori Pro Coating is een matte watergedragen 2-componenten polyurethaan coating voor het afwerken en/of beschermen van binnenwanden, meubels, kozijnen en deuren. Pro coating is een niet vergelende coating met een uitstekende bestendigheid tegen chemische aantasting zoals zuren, oliën, vetten, etc. Is waterdicht en bestand tegen schokken, krassen en slijtage. Bijzonder geschikt voor keukens.

Beschermt Carte Colori lakverven en muurverven, met uitzondering van kalkverf en metallicverf. Ook geschikt voor het afwerken van onbehandeld hout op onder anderen tafelbladen en meubels, plastic, glas, aluminium, roestvrij staal, polyester, messing en metaal.

Matt Vernice - Beschermende vernis

Onze Matt Vernice beschermt je nieuw geschilderde wanden. Het voorkomt slijtage door dagelijkse invloeden, zoals vlekken, krassen en vingerafdrukken, terwijl het tegelijkertijd het schilderwerk en de kleuren van je wanden behoudt. De matte afwerking geeft een elegante uitstraling zonder concessies te doen aan de duurzaamheid.

De Matt Vernice is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en onderhoudsgemak. Het vormt een transparante beschermende laag tegen vuil en vocht, waardoor je wanden langer mooi blijven. Het matte karakter zorgt voor een eigentijdse uitstraling terwijl het tegelijkertijd de wanden gemakkelijk reinigbaar maakt, waardoor je moeiteloos vlekken en spatten kunt schoonmaken. Of het nu gaat om de muren in je woonkamer, keuken, hal, wc of badkamer, onze Matt Venice geeft elk vertrek de bescherming en reinigbaarheid die het verdient.